Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@01:18:55 GMT

گیاهانی برای دفع حشرات آزاردهنده

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۵۰۲۶۳

گیاهانی برای دفع حشرات آزاردهنده

وقتی به فصل گرم سال نزدیک می‌شویم، نگرانی از حضور حشراتی مانند پشه، مگس و آفت‌ها ذهنمان را درگیر می‌کند و ما را به فکر جست‌وجو برای دفع آن‌ها وامی‌دارد. همیشه گزینه‌های شیمیایی مانند سموم دفع آفات، حشره‌کش‌ها و وسایلی از این قبیل وجود دارد، اما به طور حتم کشف و امتحان راه‌حل‌های طبیعی قبل از استفاده از مواد شیمیایی، خالی از فایده نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش، گیاهانی را که باغبانان برای دفع حشرات آزاردهنده از آن‌ها استفاده می‌کنند، معرفی کرده‌ایم. آن‌ها پشه‌ها، کنه‌ها و مگس‌ها را از بین نخواهند برد، اما خواص بی‌نظیر آن‌ها ممکن است آفات را از محیط زندگی و گلخانه شما دور کند.

اسطوخودوس

تحقیقات نشان داده است که اسطوخودوس می‌تواند در دفع پشه‌ها و سایر حشرات مؤثر باشد. هنوز مشخص نیست که چرا این گیاه می‌تواند به عنوان دفع کننده عمل کند، اما برخی بوی آن را علت دفع حشرات می‌دانند. شاید با خود بگویید که بوی خوش این گیاه چگونه می‌تواند آزاردهنده باشد، اما واقعیت این است که قرار نیست آنچه برای شما لذت بخش است، برای موجودات دیگر نیز دلپذیر باشد. اسطوخودوس از محبوب‌ترین و معروف‌ترین گیاهان دارویی نیز است.

رزماری

گیاه دارویی تند و تیز رزماری به دلیل عطر و بوی خاص و تند آن، می‌تواند در دور نگهداشتن پشه‌ها موثر باشد. جدا از گیاه آن، روغن رزماری نیز در میان دیگر روغن‌های گیاهی، بیشترین تأثیر را در دفع پشه‌ها دارد. گفته می‌شود که حتی ممکن است بازدارنده حشرات دیگر مانند شته‌ها و کنه‌ها نیز باشد. فقط توجه داشته باشید که این نتایج همه بر پایه روغن رزماری صورت گرفته است.

ریحان

مجله اکولوژی اکشن گزارشی را منتشر کرده است که بیان می‌کند، گیاه ریحان به ویژه ریحان مویی، یک دافع ۱۰۰ درصدی انواع حشرات به خصوص پشه‌ها است. بطور حتم اسانس این گیاه تاثیر قوی‌تری در دفع حشرات دارد، اما آنچه مشخص است اینکه، حشرات عطر این گیاه را دوست ندارد.

نعناع

جالب است بدانید بسیاری از دافع‌های تجاری حشرات حاوی روغن‌های گیاهانی هستند و روغن نعناع (که از گیاه نعناع حاصل می‌شود) یکی از امیدوارکننده‌ترین‌ها در جلوگیری از پشه‌ها است. تحقیقات نشان می‌دهد این گیاه برخی از انواع عنکبوت را نیز دفع می‌کند. می‌توانید این سبزی خوش عطر را در آشپزخانه خود نگهدارید و از آن برای طبخ غذا و همچنین دور کردن حشرات استفاده کنید. همچنین می‌توانید ۱۰ قطره از روغن‌های نعناع، آویشن و رزماری را با آب در یک بطری اسپری مخلوط کنید. سپس محلول را اطراف محل زندگی اسپری کنید تا به شما در دفع مگس‌ها، کک‌ها، پشه‌ها، شته‌ها، مورچه‌ها و عنکبوت‌ها کمک کند.

مریم گلی

گفته می‌شود گیاه مریم گلی برای خلاص شدن از شر مورچه‌ها، مگس‌ها و پشه‌ها شهرت دارد، اما هیچ تحقیقات علمی برای تایید این گفته جز در مورد پشه‌ها انجام نگرفته است. البته که مریم گلی یک گیاه دارویی نیز است. تحقیقات نشان داده است که داشتن یک گلدان مریم گلی در محیط زندگی می‌تواند شما را تا ۳۲ درصد در برابر هجوم پشه‌ها محافظت کند؛ بنابراین می‌توانید این گیاه را در گوشه‌ای آشپزخانه خود قرار دهید تا هم از خواص خوراکی آن بهره‌ببرید و هم از شر حشرات خلاص شوید.

سیترونلا

شما برای دفع پشه‌ها احتمالاً بیشتر با شمع‌های سیترونلا آشنا هستید، اما بوی آن از گیاهی به همین نام می‌آید که باعث می‌شود حشرات از یک چمنزار ساحلی چشم پوشی کنند. پیشنهاد می‌شود برای بهره‌مندی از تأثیرات گیاه سیترونلا در دفع حشرات، علاوه بر نگهداشتن این گیاه در خانه، شمع سیترونلا نیز در خانه روشن داشته باشید.

علف لیمو

درخت گیاه لیمو در مزارع گیاهان دارویی رشد می‌کند و خواص بسیاری دارد. علف لیمو گیاهی بلند و چند ساله است که بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آسیا است. این گیاه بسیار شبیه چمن مرکبات است و همچنین دارای خواص ضد پشه‌ای است. بررسی‌های علمی نشان داده که مصرف روغن علف لیمو باعث حفاظت پوست به مدت حدود ۲ تا ۲ ساعت و نیم با قدرت حداکثر ۹۵ درصد در برابر انواع پشه‌ها می‌شود. در حالی که مطالعه دیگر نشان داده که این روغن می‌تواند مگس‌های پایدار را مهار کند. اگر می‌خواهید چند گیاه جدید به گلخانه خود اضافه کنید، گیاه علف لیمو می‌تواند گزینه خوبی باشد.

نعناع گربه‌ای

نعناع گربه‌ای به گیاه مورد علاقه گربه‌ها شهرت دارد چراکه می‌تواند اثر روانگردان بر آن‌ها داشته باشد، اما یکی از انواع گیاهان دور کننده حشرات نیز است. می‌توان گیاه نعناع گربه‌ای را در باغچه یا گلدان آن را در خانه و محیط زندگی نگهداشت تا از نزدیک شدن حشرات در امان ماند. مطالعات نشان داده است که روغن گیاه نعناع گربه‌ای می‌تواند بازدارنده حشرات از گیاهان و محیط اطراف باشد. همچنین مطالعات دیگری که در دانشگاه ایالتی آیووا انجام شده نشان می‌دهد که روغن این گیاه می‌تواند موثرتر از محصولات فروشگاهی دورکننده حشرات باشد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گل و گیاه اسطوخودوس دفع حشرات باغبانی سبک زندگی پارسی خبر نشان داده دفع حشرات علف لیمو مریم گلی برای دفع پشه ها مگس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۰۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه درمانی و مفید شنگ

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

به گزارش فرطب، «شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربرد‌های این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربرد‌های آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذا‌های محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی، چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالاد‌ها و سایر غذا‌ها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

دیگر خبرها

  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • چهارمین نمایشگاه گلخانه‌سازی، گل و گیاه چهارمحال و بختیاری
  • ببینید | لحظه دلخراش سقوط تعدادی از مردم غزه از روی ساختمان بماران شده / حاوی تصاویر آزاردهنده
  • وقتی هوش طبیعی حشرات به کمک ربات‌ها می‌آید
  • کیفیت شگفت انگیز و هنر عکاس در ثبت تصاویر از یک سرخرطومی
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • روستای بدون بیکار در مازندران
  • روستای بدون بیکار با پرورش گل در مازندران
  • ویتامین های مهم برای گیاهان آپارتمانی