Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@11:33:58 GMT

سم زدایی بدن با گیاه رزماری

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۸۳۴۸۴

سم زدایی بدن با گیاه رزماری

مصرف رزماری نقش مهمی در کاهش درد، تقویت حافظه، مبارزه با سرطان، کاهش التهابات و سم زدایی بدن دارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، رزماری نه تنها طعم و بوی خاصی دارد، بلکه برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید است. رزماری به عنوان طعم دهنده در پخت غذا به کار می‌رود. این گیاه دارای ترکیبات ارگانیک و مواد شیمیایی گیاهی مفید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به بررسی بعضی از خواص دارویی این گیاه مفید می‌پردازیم:

تقویت حافظه

تحقیقات اخیر محققان نشان داده است که مصرف رزماری نقش مهمی در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و افزایش هوش و تمرکز دارد. همچنین مصرف این گیاه دارویی برای افرادی که از آلزایمر یا زوال عقلی رنج می‎‌برند، بسیار موثر مفید است. مصرف رزماری از ابتلا به بیماری‌هایی شناختی جلوگیری می‌کند.

مبارزه با سرطان

رزماری دارای ترکیباتی با خاصیت ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی مانند منگنز، کارنوسول، رزمارینیک و اسید کارنوزیک است. رزماری می‌تواند با بیماری‌هایی که تهدید کننده جان انسان‌ها است، مقابله کند. تحقیقات دانشمندان نشان داده است که مصرف رزماری با رشد سلول‌های سرطان‌های ریه، کبد، مثانه، پروستات، سینه، پانکراس و کولون مقابله و رشد آن‌ها را متوقف می‌کند.

تسکین درد

چندین سال است که مصرف موضعی رزماری، به عنوان یک مسکن طبیعی رواج دارد. ماساژ دادن قسمت گیجگاه یا بوییدن عطر رزماری می‌تواند نقش موثری در کاهش دردهای میگرنی داشته باشد. در طب سنتی از این گیاه برای درمان درد مفاصل، درد قاعدگی شدید و کمردرد استفاده می‌شود.

کاهش التهاب

کاهش التهاب باعث جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی و تصلب شرایین می‌شود. کارنوزول و کارنوزیک، دو نوع آنتی اکسیدان و ضد التهاب است که در گیاه رزماری به مقدار زیاد وجود دارد؛ بنابراین می‌تواند التهابات مفاصل، عضلات و همچنین عروق خونی را کاهش دهد و باعث بهبود بیماری‌های آرتروز، نقرس و روماتیسم شود. این گیاه دارویی را می‌توان به صورت خوراکی و موضعی برای کاهش التهاب مصرف کرد.

سم زدایی بدن

مصرف رزماری باعث می‌شود که سموم بدن از طریق ادرار از بدن خارج شوند؛ بنابراین این گیاه خاصیت ادرارآور دارد و برای سم زدایی کلیه‌ها و درمان عفونت مجاری اداری مفید است. این گیاه می‌تواند با سم زدایی کبد نیز برای درمان کبد چرب مفید واقع شود. اگر رزماری به طور روزانه و مرتب مصرف شود، عوامل بیماری‌زا مانند نمک‌ها، سموم و حتی چربی‌های اضافی بدن همراه با آب خروجی ار بدن دفع می‌شود.

کد خبر 385315

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تازه های پزشکی سرطان تقویت مغز سم زدایی از بدن سم زدایی کبد درمان سرطان رزماری خواص گیاه رزماری آشنایی با خواص گیاهان دارویی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کاهش التهاب مصرف رزماری بیماری ها سم زدایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۳۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

«شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

به گزارش فرطب، شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربردهای این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربردهای آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذاهای محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالادها و سایر غذاها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • گیاهان مفید برای رشد و تقویت مو‌های نازک
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد